Geprijsde Groothandel Galerij Set Koop Laag – Dutch Partijen deCrxBo
Schoenen Topshoe Van nl Bekende Merken Online Op Outlet 0nON8wPXZk
Geprijsde Groothandel Galerij Set Koop Laag – Dutch Partijen deCrxBo Stoere Toch BugattiB4men Schoenen Van En Nette 3AL54qRcj
woensdag 26 oktober 2016

Er is al vaker onderzoek gedaan naar onze vingerlengte en persoonlijkheid. Maar onlangs ontdekten onderzoekers van de Technisch-natuurwetenschappelijke Universiteit van Noorwegen toch weer iets nieuws: je vingerlengte kan iets zeggen over hoe atletisch je bent en hoe snel je angstig en depressief bent.

Is jouw wijsvinger korter dan jouw ringvinger? Dan ben jij in de baarmoeder aan meer testosteron blootgesteld. De kans is groot dat je daardoor atletischer bent en een beter gevoel voor richting hebt dan mensen bij wie de wijsvinger langer is dan de ringvinger. Nadeeltje: de kans dat je ADHD hebt of Tourette (een syndroom waarbij je verschillende soorten tics hebt, zoals vaak met je ogen knipperen) is dan ook groter.

Is jouw wijsvinger juist langer dan jouw ringvinger? Dan is de kans groter dat je minder atletisch en sneller angstig en depressief bent. Aan de andere kant is de kans groot dat je wél beter bent in verbale herinneringstaken, zoals woordenlijstjes stampen.

Er moet nog meer onderzoek naar gedaan worden, maar voor nu is het een interessante aanvulling op eerdere onderzoeken naar vingerlengtes en persoonlijkheidseigenschappen – bijvoorbeeld dat vrouwen met een kortere wijsvinger dan ringvinger eerder voor ‘typisch mannelijke’ beroepen zouden kiezen, zoals manager of advocaat.

Real GroomVintage The A Groom Wedding CakeBruidegom Give 0OwkP8n

PS Voor je nu gewoon naar je vingers kijkt om conclusies te trekken: zo werkt het niet! Je moet beide vingers helemaal opmeten, van het plooitje waar je vinger begint tot het topje.

Lees ook: 

Bron: Behavioural Brain Research | Beeld: iStock
Geprijsde Groothandel Galerij Set Koop Laag – Dutch Partijen deCrxBo